1/2 dl milde olijfolie
1/2 el harissa
2 teentjes knoflook, geperst
1 envelopje saffraan in 1 el heet water geweekt
2 el peterselie, fijn gesneden
zout
14 gamba's
600 g diepvries tuinboontjes, ontdooid
1 dl olijfolie extra vergine
1/2 el komijn
zout en peper uit de molen
Meng 1/2 dl olie met de harissa, knoflook, saffraan, peterselie en zout. Meng door de gamba's en laat 15 minuten marineren.
Blancheer (Daan zijn lievelings-kookwoord) de tuinboontjes ongeveer 2 minuten in kokend water en spoel af met koud water. Druk met duim en wijsvinger het grijze velletje van de tuinbonen. Pureer ze met 1 dl olijfolie en de komijn en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grilplaat of koekenpan en bak de gamba's in ongeveer 10 minuten om en om gaar. Verdeel de tuinbonenpuree en leg de gamba's er op.
mmm dit ga ik ook maken! zonder harissa waarschijnlijk..
BeantwoordenVerwijderenziet er ook heel leuk uit trouwens!
BeantwoordenVerwijderen