Gebruik voor dit recept wel Hollandse aardbeien, die zijn veel voller en zoeter van smaak!
Ingrediënten
300 g aardbeien
balsamicoazijn
Het sap van een halve citroen
Extra vierge olijfolie
Zout en zwarte peper uit de molen
een paar takjes basilicum, alleen de blaadjes
250 g halloumikaas, in dunne plakken gesneden
Een paar takjes verse munt, alleen de blaadjes
een hand gemengde slablaadjes
8 plakjes ontbijspek
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukken van een halve centimeter. Doe ze in een kom en schenk er een flinke scheut balsamicoazijn, het citroensap en wat extra vierge olijfolie overheen. Strooi er wat zout en peper over.
Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en giet er een scheut olijfolie in. Druk een basilicumblaadje op elk plakje halloumi. Leg de plakjes kaas met het blaadje naar beneden in de pan en laat ze een minuut bakken. Keer de plakjes voorzichtig om en bak ze nog eens een minuut, tot ze licht goudbruin en krokant zijn.
Besprenkel de salade vlak voor het serveren met nog een klein beetje balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.
Kom je binnenkort aardbeien plukken? De eerste zijn aan het rijpen. Er hangen er zo'n duizend aan. Als de vogels en de slakken ons tenminste niet voor zijn.
BeantwoordenVerwijderenWow! Ik kom zeker een keer langs, hopelijk voordat de vogels en slakken alles hebben opgegeten. Anders eet ik gewoon escargots en een gebraden mus...
BeantwoordenVerwijderenDeze was erg lekker!
BeantwoordenVerwijderen