In deze soep zit ook truffelolie, aangezien ik dol op truffel ben en truffel goed samengaat met paddenstoelen. Maar zonder truffel is de soep ook lekker genoeg.
Ingrediënten
Handje gedroogd eekhoorntjesbrood
600 g gemengde wilde paddenstoelen, schoongemaakt
2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
1 rode ui fijngehakt
Klont boter
Handvol verse tijm, alleen de blaadjes
Zout en zwarte peper uit de molen
1 liter groente bouillon
2 eetlepels mascarpone
Handvol peterselie, grof gehakt.
Desgewenst truffelolie
Breng het mengsel op smaak en giet de bouillon erbij. Laat het aan de kook komen en 20 minuten op laag vuur koken. Pureer de helft van de soep in een blender of keukenmachine en giet de puree terug in de pan. Doe de mascarpone en peterselie erbij. Schenk de soep in kommen en strooi er nog wat gehakte peterselie en peper over.
Daan wil deze heerlijke soep als verjaardagsmaal.
BeantwoordenVerwijderenHihi, dat is een hele eer!
BeantwoordenVerwijderen