Ingrediënten
100 g boter
2 theelepels venkelzaad
400 g butternut squash, geschild, ontdaan van de pitten en in blokjes gesneden
1 prei, in dunne ringen gesneden
2 rode uien, in dunne ringen gesneden
2 laurierbladen, in de lengte doormidden gesneden
6 tenen knoflook, fijngehakt
300 g gerst
zout en peper uit de molen
2 liter zachtkokende groentebouillon
150 g geraspte parmezaan
Haal de butternut squash uit de pan en doe de prei, uien, laurierbladeren en knoflook in de pan en bak ze tot de uien beginnen te karameliseren. Voeg nu de gerst toe, roer 1 minuut en doe de butternut squash terug in de pan. Hussel alles door elkaar en schenk er 1 liter bouillon bij. Roer goed en zet zodra alles kookt het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Ga nu verder als voor een gewone risotto: elke 3 tot 4 minuten voeg je een half kopje van de bouillon toe en blijf je roeren tot alle bouillon geabsorbeerd en de gerst zacht is.
Ninibeer is terug! :-)
BeantwoordenVerwijderenThank you for sharing the info. I found the details very helpful.
BeantwoordenVerwijderenpaxil