Deze salade is door de aardappel vullend genoeg als hoofdgerecht, maar toch lekker fris door de sla en de dressing!
800 g zoete aardappelen, geschild en in stukken van 2 cm gesneden
1 teen knoflook, in dunne plakjes gesneden
5 eetlepels extra vierge olijfolie
handvol verse tuinkruiden (bijv. rozemarijn, tijm en/of oregano)
2 middelgrote venkelknollen
250 g (liefst) gedopte verse tuinbonen, gekookt tot ze net zacht zijn en daarna in ijswater gelegd
100 g geraspte Parmezaanse kaas
citroensap van 1 citroen
zout en zwarte peper uit de molen
200 g doperwten, gekookt tot ze net zacht zijn en daarna in ijswater gelegd
grote handvol bladgroenten (bijvoorbeeld radicchio of rucola)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe in een ovenschaal de zoete aardappelen, knoflook, 2 eetlepels olijfolie en de tuinkruiden. Meng het geheel, sprenkel er 4 eetlepels water over en zet de schaal 20 tot 30 minuten in de oven, tot de aardappelen net gaar zijn. Hussel de ingrediënten in die tijd twee keer.
Schaaf intussen de venkel in heel dunne plakjes. Als de tuinbonen groot zijn, verwijder dan het grijze velletje door het in te scheuren en de groene kern er uit te wippen; als de bonen klein en zoet zijn, is dat niet nodig.
Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de aardappelen wanneer die gaar zijn.
Serveren: Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de bladgroenten erop en schep daar tenslotte de venkelsalade op.
Lijkt me lekker! Waarom eten jullie eigenlijk zoveel salades de laatste tijd? ;P
BeantwoordenVerwijderen