Bodem
150 g geroosterde hazelnoten
25 g poedersuiker
50 g boter, gesmolten
Vulling
300 g witte chocolade
2 bakjes volle kwark (a 500 g)
6 blaadjes gelatine
Geleilaag
6 blaadjes gelatine
350 g bosbessen
25 g zeer fijne suiker
sap van 1/2 citroen
Bereiding
Maal de hazelnoten met de poedersuiker in een keukenmachine fijn. Schenk de gesmolten boter erbij en meng weer. Druk heb mengsel stevig op de bodem van een ingevette springvorm en zet hem in de koelkast.
Breek de chocolade in stukjes en verwarm de chocolade au-bain-marie in een kom op een pan zacht kokend water. Roer tot een gladde massa. Neem de pan van het vuur en klop de kwark door de massa.
Week de gelatine in koud water en los het daarna op in 5 eetlepels kokend water. Roer de gelatine door het kwarkmengsel. Schenk alles over de hazelnootbodem en zet de taart weer in de koelkast.
Schep het afgekoelde bessenmengsel over de kwarklaag en zet hem minimaal 3 uur in de koelkast, tot de gelei is gestold.
Snijd met een nat mes rondom de bovenkant van de kwarktaart om de gelei los te maken van de vorm. Haal de taart uit de vorm en zet hem op een bord.
oooooooooh deze! ik wil deze zo graag eten!! maar hij is ook heel mooi om naar te kijken. :)
BeantwoordenVerwijderenha heerlijk, kun je er nog ene paar plaatsen, Men is volgende week jarig en dan willen we zondag iedereen uitnodigen. Ga ik eens kijken of het mij ook lukt taarten in elkaar te zetten...
BeantwoordenVerwijderenSuggestie: bakpapier in de vorm doen?
BeantwoordenVerwijderenEn kan ik hier ook ergens die overheerlijk appeltaart van je vinden?