1¼ tl bakpoeder
¼ tl zout
2 eieren
1 tl vanille extract
80 ml melk
Ingrediënten Witte Chocolade Botercrème
2 eiwitten
Snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).
Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
Klop in een andere kom de boter en de suiker met een handmixer op hoge snelheid licht en luchtig.
Mix een voor een de eieren en het vanille extract er door. Zorg ervoor dat het eerste ei geheel in het mengsel is opgenomen voordat je het tweede ei toevoegt.
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak de cupcakes circa 18-20 minuten in het midden van de oven. Test of ze gaar zijn door met een satéprikker in het midden van het cakeje te prikken. Als deze er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar.
Haal ze uit de oven. Laat ze 5 minuten in de muffinbakvorm afkoelen. Plaats de cupcakes vervolgens op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
Smelt voor de botercrème de witte chocolade (au bain marie of 1½ - 2 min. in de magnetron).
Zet vervolgens een beetje water op. Zorg ervoor dat het zachtjes kookt. Doe vervolgens de eiwitten en de suiker in een kom en zet deze boven het zacht kokende water (au bain marie). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
Haal de eiwitten van het vuur. Mix deze met een handmixer op hoge snelheid in circa 5 minuten stijf.
Voeg geleidelijk de boter en het zout toe. Het is het makkelijkst om van te voren de boter in blokjes te snijden.
Het mengsel wordt bij de toevoeging van de boter meestal wat slap. Blijf gewoon op hoge snelheid doormixen, dan wordt het mengsel vanzelf weer steviger.
Mix als laatste op lage snelheid de witte chocolade eerdoor, tot er een homogeen mengsel ontstaat.
Verdeel de botercrème over de cupcakes. Garneer ze eventueel nog met wat geraspte chocolade of, als je er tijd voor hebt, marsepein versiering..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten