maandag 29 maart 2010

Gebraden varkenskarbonades met gekruide aardappels, pastinaak, peren en muntsaus

Dit gerecht heb ik vorige week voor het eerst gemaakt. Ik had niet heel veel tijd om te koken en het recept niet goed doorgelezen. Pas toen ik thuis kwam met de boodschappen, las ik dat het vlees een paar uur moet marineren. Ik had maar 30 minuten marinade tijd en toen zat de smaak van de marinade al goed in het vlees, maar als je de tijd hebt zou ik het toch nog langer marineren!


Ingrediƫnten (voor 4 personen)
4 Varkenskarbonades (biologisch!!)
Voor de marinade:
Een hand verse rozemarijn, gestampt
6 tenen knoflook, geplet
10 eetlepels olijfolie
2 citroenen, gehalveerd, uitgeperst en de schil gekneusd
Zwarte peper uit de molen

3 pastinaken
3 peren met gladde schil (niet te zacht!)
150 gram aardappels, schoongeborsteld
Zout en Zwarte peper uit de molen




Voor de muntsaus:
2 handen vol verse munt
2 eetlepels olijfolie
Zout en zwarte peper uit de molen
2 eetlepels mosterd
rode wijnazijn


Bereiden
Smeer en masseer de karbonades in met de marinade en laat ze het liefst 1-6 uur staan om zo veel mogelijk smaak op te nemen. Verwarm de over voor op 220 graden. Was de pastinaken en peren en snijd ze in de lengte in vieren. Verwijder het klokhuis uit de peren en snijd de aardappels in stukken van ongeveer een halve centimeter dik. Leg de aardappels, peren, pastinaken, karbonades en marinade in een ovenschaal of braadslee. Schep alles om zodat alles wat van de marinade meekrijgt, strooi er zout en peper over en braad het geheel 45 minuten tot 1 uur in de oven, afhankelijk van de maat van de karbonades.
Terwijl het vlees en de groenten in de oven staan, kan je de muntsaus maken. Hak de munt fijn en roer er de olijfolie doorheen. Breng dan de smaak in balans met zout en peper, de mosterd en een scheutje azijn naar smaak. Smeer de saus op de karbonades als deze uit de oven komen.

6 opmerkingen:

  1. ziet er heel lekker uit! zelfs voor een niet-vlees eter (i'm the kind of person.. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maartje Maghelien29 maart 2010 om 17:26

    Die ga ik vanavond maken! Ik heb een prachtige munt plant en was al op zoek naar een recept voor bij mijn plant, gevonden! laat morgen wetne hoe t was...x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat wordt woensdag smullen, want dan ga ik het maken. Ben heel erg benieuwd, maar ziet er in ieder geval lekker uit.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Maartje Maghelien30 maart 2010 om 17:06

    Was lekker, ook vergist in tijd, maar dat was meer dat het zo lang in de over moest :-) nou ja om half tien 's avonds eten is ook niet erg, was in ieder geval erg smakelijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk dat jullie het allebei gemaakt hebben! :)

    BeantwoordenVerwijderen