dinsdag 30 maart 2010

Pasta met artisjok, waterkers, olijven en haloumikaas

Vanavond hebben Iem en ik deze pasta gegeten. Het is een makkelijk en snel recept, het duurt zo'n 20 minuten om het klaar te maken. Het enige lastige van dit recept, is de haloumi kaas, aangezien deze niet overal verkrijgbaar is. Zelf heb ik hem van de Turkse supermarkt achter mijn huis. Maar ja, dat is in Bos en Lommer!

Ingrediënten
400 g pasta
2 dl plantaardige olie
200 g haloumi, in blokjes van 1 cm gesneden
2 eetlepels olijfolie
Handvol olijven zonder pit
1/2 chilipepertje (of meer of minder naar smaak), in ringetjes gesneden.
1 pot artisjokken op olie (250 g), uitgelekt (vang de olie op) en in stukken gesneden
Grote bos waterkers, met steeltjes en al in stukjes van 2 cm
1/2 citroen, uitgeperst



Bereiden
Maak de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar.
Verhit de plantaardige olie in een kleine pan. Laat de haloumiblokjes er voorzichtig in één keer inglijden en bak ze tot ze goudbruin zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verhit, terwijl de pasta en de haloumi opstaan, een koekenpan en doe de olijfolie, het pepertje en de olijven erin. Bak ze op halfhoog vuur tot het gaat knetteren. Voeg de stukjes artisjok toe en verwarm ze door en door.
Doe de nog warme pasta, de haloumiblokjes, artisjokken, olijven, het citroensap en de waterkers in een pan. Hussel alles door elkaar met vergemalen peper en zout en verdeel over de borden. Sprenkel er wat olie van de artisjokken over.

1 opmerking:

  1. Dit lijkt me echt super lekker!!! Ik vraag me af of we hier haloumikaas kunnen krijgen, maar als dat zo is ga ik dit zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen