vrijdag 13 augustus 2010

Fotocursus crea

Ik heb vorige week een zomercursus portretfotografie gedaan bij crea (http://www.crea.uva.nl). Dit was een vijfdaagse cursus. Bij deze cursus heb ik geleerd wat de regels zijn om een goede portretfoto te maken. De cursus werd gegeven door Eddie Vervloet (http://www.eddievervloet.nl/).Ik ben deze cursus gaan doen omdat ik eigenlijk nog maar weinig wist over mijn camera en omdat ik dan beter leer waar ik op moet letten als ik mensen fotografeer.
Bij de eerste opdracht die we kregen, moesten we de straat op om een serie te maken van vijf portretten met een thema. De eerste dag durfde ik nog niet op onbekende mensen af te stappen, dus had ik de opdracht niet gemaakt. Maar op dinsdag ben ik samen met twee meisjes van de cursus de Albert Cuijp opgegaan met onze camera's. Eerst durfde ik het weer niet echt en verzon ik steeds smoesjes om maar niet op mensen af te hoeven stappen. Gelukkig zag ik op een gegeven moment een meisje dat ik graag op de foto wilde zetten. En toen wist ik ook meteen wat mijn thema was: mensen met opvallend en in mijn ogen leuk haar.
Een eigenlijk ben ik best tevreden met het resultaat!
Dit zijn de foto's die ik samen met Eddie heb geselecteerd, een deel van de andere foto's zet ik in mijn Flickr-album (http://www.flickr.com/photos/nininoes/)

3 opmerkingen:

 1. Hey Anne!

  Was nog even op google aan het zoeken naar de site van Eddie en jij kwam boven :-)
  Nogmaals: geweldige serie!

  Heb trouwens ook nog aan een vriendin van mij (die dit jaar voor het eerst les gaat geven) verteld hoe jij je kinderen groente en fruit laat proeven en tekenen. Super cool.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Joep,
  Wat grappig dat je zo op mijn blog bent gekomen!
  Ook leuk dat je over mijn groente en fruit-project hebt verteld! Gaat zij het nu ook doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh, het lijkt me zo cool als je Ted vast gaat leggen i mooie zwart wit portretten. Heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen