maandag 26 juli 2010

Salade met raapstelen, radijs, gerookte makreel en sesamdressing

Deze salade kan als voorgerecht worden gegeten, maar ook als lunch met wat brood erbij. Als de radijsjes een beetje slap zijn, leg ze dan in ijswater dan worden ze weer lekker knapperig!




Ingrediƫnten

1
00g gemengde jonge blaadjes, bijv zuring, veldsla, postelein, raapstelen, jonge rucola of spinazie 

1 bosje radijs met groen


1 stengel bleekselderij

100 g gerookte makreelfilet
50 g Chinese preischeuten of een andere kiemgroente

Voor de dressing
3 el zonnebloemolie
1 el sesamolie
3 el mirin
1 el Japanse sojasaus


Bereiding

Was en droog de slablaadjes. Bewaar 8 radijsjes met groen. Snij het groen van de overige radijsjes en snij ze in plakjes. Snij de bleekselderij in stukken van ca 7 cm en snij elk in 3 repen. Pluk de makreelfilet in stukjes. Roer de olies, mirin en sojasaus tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de blaadjes, plakjes radijs en bleekselderij met de dressing en verdeel over 4 borden. Verdeel de vis erover en garneer met de hele radijsjes en een pluk preischeuten.

1 opmerking:

  1. Hmm, lijkt mij lekker! Zaten jullie dit te eten toen jij die foto van Tony Macaroni maakte?

    BeantwoordenVerwijderen