zondag 12 september 2010

Witte chocolade kwarktaart met bosbessen

Dit is een van de taarten die ik gemaakt had voor de high tea voor mijn verjaardag. Het fijne van deze taart is dat je er geen oven bij nodig hebt en hem ook makkelijk een dag van tevoren klaar kunt maken. Het enige nadeel is dat de bodem grotendeels aan de taartvorm blijft kleven, maar hier weet ik eigenlijk geen oplossing voor. Iemand suggesties?

Ingrediƫnten
Bodem
150 g geroosterde hazelnoten
25 g poedersuiker
50 g boter, gesmolten
Vulling
300 g witte chocolade
2 bakjes volle kwark (a 500 g)
6 blaadjes gelatine
Geleilaag
6 blaadjes gelatine
350 g bosbessen
25 g zeer fijne suiker
sap van 1/2 citroen

Bereiding
Maal de hazelnoten met de poedersuiker in een keukenmachine fijn. Schenk de gesmolten boter erbij en meng weer. Druk heb mengsel stevig op de bodem van een ingevette springvorm en zet hem in de koelkast.
Breek de chocolade in stukjes en verwarm de chocolade au-bain-marie in een kom op een pan zacht kokend water. Roer tot een gladde massa. Neem de pan van het vuur en klop de kwark door de massa.
Week de gelatine in koud water en los het daarna op in 5 eetlepels kokend water. Roer de gelatine door het kwarkmengsel. Schenk alles over de hazelnootbodem en zet de taart weer in de koelkast.
Geleilaag: week de gelatine in koud water. Verhit de helft van de bosbessen met de suiker, de citroensap en 3 dl water in een pan tot het water kookt en paars kleurt. Roer de gelatine en de rest van de bessen er door. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Schep het afgekoelde bessenmengsel over de kwarklaag en zet hem minimaal 3 uur in de koelkast, tot de gelei is gestold.
Snijd met een nat mes rondom de bovenkant van de kwarktaart om de gelei los te maken van de vorm. Haal de taart uit de vorm en zet hem op een bord.

3 opmerkingen:

  1. oooooooooh deze! ik wil deze zo graag eten!! maar hij is ook heel mooi om naar te kijken. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ha heerlijk, kun je er nog ene paar plaatsen, Men is volgende week jarig en dan willen we zondag iedereen uitnodigen. Ga ik eens kijken of het mij ook lukt taarten in elkaar te zetten...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Suggestie: bakpapier in de vorm doen?
    En kan ik hier ook ergens die overheerlijk appeltaart van je vinden?

    BeantwoordenVerwijderen