dinsdag 28 december 2010

Spiesje van pompoen, haloumi, zoete aardappel en zongedroogde tomaat met muntpesto

Op tweede kerstdag is Imre jarig en komt de familie Vogelezang naar Amsterdam om dit te vieren tijdens een etentje. Dit jaar was ik helaas ziek met kerst, maar ik wilde toch graag koken. We hebben er daarom voor gekozen om het simpel te houden met een aantal (niet te bewerkelijke) hapjes die om de beurt werden geserveerd.
Dit spiesje is makkelijk te maken, maar toch erg lekker. Er kunnen ook andere groenten bij, zoals aubergine en courgette.

Ingredi├źnten
125 g haloumikaas, in blokjes (Turkse winkel of kaas-speciaalzaak)
175 g pompoen, geschild en in blokjes
3 zoete aardappels, in blokjes
handje muntblaadjes
zout en peper uit de molen
Potje halfgedroogde tomaatjes
sat├ęprikkers
Voor de muntpesto:
1 tl komijn
handje muntblaadjes
handje koriander blaadjes
handje peterselieblaadjes
handje basilicumblaadjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 dl olijfolie
zout en peper uit de molen

Bereiding
Doe de pompoen en zoete aardappel blokjes in een grote pan met kokend water. Breng het water weer aan de kook en kook voor ongeveer 5 minuten, giet daarna af. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de spiesjes met eerst een blokje zoete aardappel, een blaadje munt, een stukje kaas, een stukje pompoen, een tomaatje en dan alles nog een keer. Leg de spiesjes in een ovenschaal en zet ze voor ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de pesto.
Doe de kruiden in een keukenmachine met de knoflook en de olie en mix tot een fijne pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren: Leg de spiesje op een schaal en schenk de pesto er overheen. De spiesjes kunnen ook gewoon als een maaltijd worden gegeten, met bijvoorbeeld couscous of rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten