woensdag 29 juni 2011

Thaise salade van Watermeloen

Het was vandaag een erg warme en benauwde dag, dus had ik zin in een lekkere zomerse salade. In een kookboek van Jamie Oliver vond ik deze salade. Ik had nog nooit eerder watermeloen gebruikt in een hartig recept, maar ik vond het erg lekker, zeker in combinatie met de Thaise dressing.






IngrediĆ«nten 
voor 4 personen
1/4 watermeloen
2 handen verse koriander, alleen de blaadjes
2 handen rucola
2 handen verse munt, alleen de blaadjes
1 bosje radijsjes, in dunne plakjes
een handje pinda's en/of zonnebloempitten
120g feta
Voor de dressing:
een stuk verse gemberwortel (ter grootte van een duim)
1 rode en 1 groene peper, zonder zaadjes, in dunne ringen
2 eetlepels sojasaus
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel sesamolie
sap van 2 limoenen
zout en peper uit de molen



Bereiding
Verwijder de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. De pitjes kunnen er in blijven, die zijn gewoon eetbaar.
Doe de koriander blaadjes, de muntblaadjes, de watermeloen, de rucola en de radijsjes in een kom. Als er aan de radijsjes mooie blaadjes zitten, kun je deze ook in de salade gebruiken, ze hebben een lekkere frisse smaak. Doe de gember, pepertjes, sojasaus, sesamolie, olijfolie en limoensap in een klein kommetje en voeg zout en peper naar smaak toe.
Warm de pinda's en/of de zonnebloempitten op in een droge koekenpan en stamp ze daarna in een vijzel of metalen kom kapot. Meng de dressing door de salade. Verdeel de salade over de borden en strooi er de pinda's of zonnebloempitten en de verkruimelde feta over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten