dinsdag 16 augustus 2011

Maaltijdsalade 
met
 venkel
 en 
makreel


 Ik heb sinds kort, na aanraden van Maartje, een abonnement op "De Krat" (http://www.dekrat.nl/). Hierbij krijg je elke week of elke twee weken een houten krat thuisbezorgd met daarin groente, fruit en vlees of vis. Je weet van tevoren niet wat er in het krat zal zitten, maar de producten zijn van het seizoen, lokaal gekweekt en gegroeid en duurzaam.
Op de dag dat je het krat thuiskrijgt, krijg je ook een mailtje met informatie over de producten en een aantal recepten die je kan maken met sommige producten uit het krat. Dit recept komt daar vandaan.
Ik heb nu nog een proefabonnement van 5 kratten, maar ik denk wel dat ik het daarna ga voortzetten


Ingrediënten
1 venkelknol
1 makreel
½ krop sla
2 tomaten
Sap en rasp van 1 sinaasappel
1 theelepel mosterd
Olijfolie
Een handvol kleine kalamata olijven


Bereiding
Pers de sinaasappel uit en rasp de schil. Schaaf de venkelknol in hele dunne plakjes en marineer deze even in het sinaasappelsap.
Was de sla en sla droog in een slacentrifuge. Scheur de bladeren in stukken en doe in een kom. Snijd de tomaten in grove stukken. Ontdoe de makreel van vel en graten en scheur ook in stukken.
Haal de venkel uit de sinaasappelsap, bewaar het sap en doe de venkel ook in de kom. Maak een dressing van het sinaasappelsap, de rasp, de olijfolie en  de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Meng alle ingrediënten goed door met de dressing en garneer de sla op het laatst met de olijven. Serveer met een lekker stuk grof gesneden brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten