vrijdag 11 juni 2010

Pasta met ricotta, tomaat en rucola

Ik had vandaag echt geen zin om uitgebreid te staan koken, toen vond ik gelukkig dit recept (in een boekje dat ik voor mijn verjaardag van Maartje heb gekregen). Je bent in een kwartiertje klaar en het is ook nog lekker en fris. Dus bij deze een recept met speciale dank aan onze bride-to-be Maartje!

Ingrediƫnten
4 eetlepels sterke Italiaanse olijfolie
300 g verse pasta
2 vleestomaten
200 g ricotta
110 g rucola
1 teen knoflook
zout en zwarte peper uit de molen

Bereiding
Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water. Spoel ze af en trek het velletje los. Snij de tomaten horizontaal doormidden en haal de pitjes eruit. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de knoflook.
Kook de pasta en giet hem af. Doe de tomaat met de knoflook en de olijfolie in de nog warme pan. Laat 1 minuut warm worden. Doe de pasta erbij. Bestrooi met zout en peper.
Verdeel over de borden, leg er wat rucola en wat verkruimelde ricotta op en besprenkel met olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen