zondag 25 juli 2010

Kabeljauw met zeekraal en kappertjesboter

Ik probeer de laatste tijd zo "bewust" mogelijk te eten. Dit betekend dat ik zo veel mogelijk Biologische groente koop, het vlees altijd biologisch en vis met raadpleging van de viswijzer van het WNF (VISwijzer: kies duurzame vis - Oceanen en kusten - Thema's - Wat WNF doet - WNF.nl) Kabeljauw is volgens de wijzer een prima keuze, maar dan moet hij wel uit Ijsland, de VS of van de westkust van Canada komen.


Ingrediƫnten
2 el bloem
versgemalen zout
peper (wit of zwart)
4  kabeljauwfilets Ć  ca 200 g
3 el olijfolie
100 g boter
2 el kleine kappers, uitgelekt
2 el fijngehakte peterselie
100 g zeekraal
sap van 1 citroen
zout en zwarte peper uit de molen

enkele grote kapperappels


Bereiding
Meng wat zout en peper door de bloem, haal de vismoten erdoor en schud overtollig bloem eraf. Verhit de olie in een grote vis- of koekenpan en bak de vis 4 min aan weerszijden op middelhoog vuur. Leg de filets op verwarmde borden. Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit de boter er geleidelijk in tot hij lichtbruin is. Voeg kappertjes, peterselie, zeekraal, citroensap, zout en peper toe. Laat de saus enkele tellen borrelen en giet hem over en om de vis. Garneer met kapperappels. Lekker om hierbij te serveren zijn bijvoorbeeld de ovenaardappels van mijn laatste recept of aardappelpuree. 

2 opmerkingen:

  1. Zie commentaar bij aardappeltjes met kruiden, oftewel: heel lekker, jummie :-) (geldt trouwens ook voor de 2 salades die we er bij kregen) Ik kan vertellen dat het allemaal erg lekker en gezond was en ik spreek voor 2!

    BeantwoordenVerwijderen