donderdag 1 juli 2010

We hebben vandaag voor de tweede keer op het balkon gegeten, echt heel fijn om te kunnen doen! Er waren wel veel spelende kinderen buiten, maar toch hing er een relaxte zomerse sfeer.
En bij dit zomerse weer hoort natuurlijk ook een zomers gerecht! Zorg er wel voor dat je een rijpe mango en avocado gebruikt.

Ingrediƫnten (2 personen)
2 kippendijfilets
1 avocado
1 mango
12 gekookte gepelde garnalen
olijfolie
2 teentjes knoflook, in stukjes gehakt
handvol pecannoten, geroosterd
gemengde jonge sla
bos waterkers, dikke stelen verwijderd
2 eetlepels citroensap
zout en zwarte peper uit de molen
handvol spruitgroenten

Bereiding
Bak de kippendijfilets tot ze gaar zijn en laat ze wat afkoelen. Trek ze daarna in stukken en doe die in een grote kom. Marineer de garnalen met de knoflook, zout en peper en een scheutje olijfolie en bak ze een paar minuten. Laat ze daarna een beetje afkoelen.
Halveer de avocado, ontdoe hem van de pit, schep het vruchtvlees er uit, snijd het in stukken en doe die bij de kip.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit, snijd het in stukken en doe die samen met de garnalen, pecannoten, slabladeren en waterkers bij de kip.
Maak de dressing door het citroensap te mengen met olijfolie en een beetje zout en peper.


Serveren
Meng de helft van de dressing door de salade, verdeel die over de borden en strooi er de spruitgroenten over. Sprenkel tot slot de rest van de dressing over de salade.

2 opmerkingen: