woensdag 8 juni 2011

Tagliatelle met tuinbonen, olijven en rucola

Eindelijk (na wat aandringen van Maartje) weer eens een recept op mijn blog. Wel een makkelijk en snel recept, maar toch best smakelijk. In plaats van de standaard zwarte olijven heb ik een wat groter (en duurder) soort gebruikt van de excellent serie van Albert Heijn, deze hebben wat meer smaak, maar gewone zwarte olijven kunnen natuurlijk ook. 

Ingrediƫnten
(voor 4 personen)
- 250 g tuinbonen
- handje zwarte olijven, gehalveerd
- 1 takje tijm, alleen de blaadjes
- 1 laurierblad
- 1 teentje knoflook, in stukjes
- 400 g tagliatelle
- 150 g rucola, grof gehakt
- 6 el olijfolie
- versgeraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper uit de molen

Bereiding
Bereid de bonen volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm intussen 2 eetlepels olie in een panen bak de knoflook samen met de tijm en laurier ongeveer 5 minuten op laag vuur. Kook de pasta beetgaar en giet af. Voeg de tuinbonen, rucola, olijven en het knoflookmengsel toe aan de pasta en breng op smaak met peper en wat Parmezaanse kaas. Meng opnieuw en verdeel over de borden met eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas.





2 opmerkingen:

  1. heej, dat is leuk, laat ik nou net zo'n potje grote dure olijven in mijn koelkast hebben staan en niet weten wat er mee te doen...nu dus wel :D

    BeantwoordenVerwijderen