maandag 31 mei 2010

Sinaasappel-chocolade dessert

Het is al weer een tijdje geleden sinds mijn laatste recept, maar deze week ga ik proberen er weer wat meer op te zetten. Vandaag een recept dat ik heb gemaakt als dessert toen een vriend van Imre bij ons kwam eten. Omdat we al veel eten hadden, wilde ik als nagerecht iets fris en daar is dit dessert helemaal geschikt voor!

Ingredi├źnten (4 personen)
6 sinaasappels
handje geschaafde amandelen, geroosterd.
10 verse muntblaadjes, in dunne reepjes
6 eetlepels kristalsuiker
4 eetlepels water
zaad van een vanillestokje
100 g pure chocolade (minstens 70%) geschaafd


Snijd de schil van de sinaasappels af, snijd ze overdwars in dunne plakjes en verwijder eventueel de pitten. Verdeel de partjes over 4 borden en strooi de amandelen en de munt er over heen. Breng de suiker met het water aan de kook, doe het vanillezaad erbij en laat alles op laag vuur tot een lichtgouden siroop inkoken.
Druppel de siroop over de sinaasappels en leg er vlak voor het serveren het chocoladeschaafsel op.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen