maandag 3 mei 2010

Salade van gestoomde kip, flageolets, geroosterde pomodori en venkel met een truffeldressing.

Dit is een perfecte salade voor een warme dag! Je kunt de kip warm serveren of eerst laten afkoelen. Je kunt de salade maken met verse, gekookte bonen als tuinbonen, of met bonen uit blik. Ik heb zelf de salade gemaakt met  flageolets uit blik.. Je kunt dit gerecht ook vegetarisch maken door er in plaats van kip Parmezaanse kaas overheen te schaven.

Ingrediënten:
8 pomodori of andere rijpe tomaten
1 1/2 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en zwarte peper uit de molen
4 kipfilets (of 1 p.p)
2 venkelknollen
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
handvol taugé
handvol bladpeterselie
2 eetlepels citroensap
handvol spruitgroenten of een soort kers

Voor de dressing:
2 eetlepels sojasaus
1 1/2 eetlepel extra vierge olijfolie
1 eetlepel truffelolie
2 eetlepels citroensap

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 C. Halveer de pomodori in de lengte en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout en peper. Bak ze ongeveer 60-90 minuten, tot ze bruin beginnen te kleuren.
Zet ongeveer een half uur voor de pomodori klaar zijn een stoompan op hoog vuur en leg er de met zout en peper bestrooide kipfilets in. Stoom ze tot het dikste deel van de filets net gaar is (12 tot 18 minuten, afhankelijk van het formaat van de filets).
Schaaf de venkel in dunne plakken en leg ze in ijswater om knapperig te worden.
Meng voor de dressing de sojasaus, olijfolie, truffelolie en het citroensap. Proef en voeg desgewenst wat zout toe.
Meng de bonen met de ui, taugé, peterselie en het citroensap en wat peper en zout.
Serveren: Verdeel de bonensalade over de borden en leg er de halve pomodori op. Snijd alle kipfilets in 4 stukken en leg die op de salade. Hussel de venkel met de dressing en schep die over de kip. Strooi er tenslotte de spruitgroenten over.

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je een lekker vis gerecht dat niet gestoomd hoeft te worden? Morgen koken voor Jur & Fleur, maar geen inspiratie. Wil iets maken dat geen pasta is, maar kan niks bedenken...:-( help help

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zie je bericht te laat! Ik heb toevallig vandaag een simpel vis-gerecht gemaakt uit de oven! Die komt alleen niet op m'n blog, want ik heb geen foto;s gemaakt...

    BeantwoordenVerwijderen