zaterdag 10 april 2010

Frisse aardappelsalade met forel

Dit gerecht kan als voorgerecht worden gegeten, maar ook makkelijk in een grotere portie als hoofdgerecht (dat hebben wij zelf gedaan). Het is lekker fris door de kruiden en citroenrasp. Ik had de aardappels te lang laten doorkoken, waardoor de salade tijdens het mengen van de ingrediënten meer op een aardappelpuree ging lijken. Nog steeds was lekker, maar ik denk dat het toch lekkerder is als de aardappels  nog gewoon stukjes zijn.

Ingrediënten
700 g nieuwe aardappelen, geschrapt
4 eetlepels crème fraîche
de schil en het sap van 1 citroen
4 eetlepels extra vierge olijfolie
zout en peper uit de molen
4 theelepels geraspte mierikswortel, liefst vers
handvol verse peterselie
handvol verse bieslook
een klein bosje lente-uitjes, gewassen en dun gesneden
400 g gerookte forel
Kook eerst de nieuwe aardappelen in gezouten kokend water. Terwijl ze nog wel warm, maar voldoende afgekoeld zijn om aan te pakken, snijd je ze doormidden. Doe de crème fraîche, de schil en het sap van de citroen en de olijfolie erbij. Hussel en doe er zout en peper naar smaak bij. Rasp de mierikswortel erover. Hak vervolgens de peterselie en het bieslook fijn en schep ze door het aardappelmengsel. Doe de uitjes erbij, trek de forel in vlokken of stukjes en schep alles door elkaar. Proef of de smaak in balans is en doe er zo nodig nog wat mierikswortel en zout en peper bij.

5 opmerkingen:

  1. Was inderdaad lekker fris!

    Ideale lichte lente-maaltijd....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is de naam van het gerecht? Stamppotje met makreel? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hihi, was ik vergeten er bij te zetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vanavond gegeten, lekkerrrrrrrrrrrr

    BeantwoordenVerwijderen