donderdag 15 april 2010

Gemarineerde kipkebab met courgette

Lekker als voorgerecht, lunch, tussendoortje of hoofdgerecht met rijst erbij.

Ingrediënten (Voor 6-8 stokjes)
500 g biologische kipfilet
2 courgettes, in de lengte in hele dunne plakken gesneden
6-8 spiesen
Voor de marinade
handje verse koriander
handje verse munt
3 teentjes knoflook
6 bosuitjes
1 verse rode rode peper
rasp en sap van 1 citroen
zout en peper uit de molen
olijfolie

Snijd de kip in stukjes van 2 1/2 centimeter en doe die in een kom. Blancheer (daar is hij weer Dieders!) de courgette 30 seconden in kokend water met zout en laat ze in een vergiet afkoelen. Pureer alle marinade ingrediënten, met uitzondering van de olijfolie, in een foodprocessor en roer de pasta met wat olijfolie glad. Schep de marinade goed door de stukjes kip en laat alles een uur staan. Weef dan de courgettereepjes tussen de stukjes kip aan spiesen. Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de spiesjes ongeveer 25 minuten in de oven. Keer ze een paar keer om. Controleer of de kip gar is door een blokje door te snijden.

3 opmerkingen: