maandag 5 april 2010

Vrolijk pasen!

Vrolijk Pasen allemaal! Ik hoop dat iedereen lekker veel eieren en chocolade heeft gegeten vandaag! Vorig jaar met Pasen had ik een internet site gezien waarop ze op een speciale manier eieren hadden gekleurd. Ik heb dat toen zelf ook gedaan en het resultaat was best leuk! De foto's zijn niet geweldig, maar daar moet je doorheen kijken...Om dit te doen heb je verschillende voedsel kleurstoffen nodig. Je hoeft hier niet veel van te gebruiken, een paar druppels is genoeg. Let wel op dat je de eieren minstens een nachtje moet laten staan, ze zijn dus niet meteen klaar!
1. Kook 4 eieren tot ze helemaal hard zijn vanbinnen.
2.Laat de eieren afkoelen.
3. Rol de eieren, terwijl je er op drukt, over een snijplank tot de eierschaal gebarsten is. Zorg er wel voor dat er geen stukjes vanaf vallen.
4. Vul 4 kopjes met warm water en een paar druppeltjes kleurstof.
5. Leg de eieren in de kopjes en zet ze, als het water is afgekoeld, in de koelkast en laat ze minimaal een nachtje staan.
6. Haal de eieren weer uit het water. Pel de eieren voorzichtig en ze zijn klaar!









1 opmerking:

  1. heee deze had ik toen ook gemaakt! maar mijne waren niet zo goed gelukt. het patroon is heel cool, ook op de schil (schaal?).

    BeantwoordenVerwijderen